Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je je al aanmelden voor kraamzorg.

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je je al aanmelden voor kraamzorg. Meld je op tijd bij ons aan! Als je dit voor de 14e week van je zwangerschap doet, kunnen wij je zorg optimaal inplannen, maar later aanmelden is ook mogelijk.  

Je kunt je op verschillende manieren aanmelden bij PUUR Kraamzorg:

Zodra wij je aanmelding hebben ontvangen, neemt de praktijkassistente contact met je op om je in te schrijven. Tijdens het telefoongesprek geven wij je informatie over onze werkwijze en vertellen we wat je van ons mag verwachten. Uiteraard beantwoorden we ook graag eventuele vragen. De praktijkassistente bevestigt jouw aanmelding via een e-mail. Meld je ook direct aan bij de zorgverzekeraar zodra wij je aanmelding hebben bevestigd. Geef daarbij aan dat je een voorkeur hebt voor PUUR Kraamzorg.

Intakegesprek Kraamzorg

Met goede kraamzorg kan je onbezorgd ontspannen

Rond de 30 weken zwangerschap maken we een afspraak met je voor het intakegesprek. Het intakegesprek vindt plaats vóór 34 weken zwangerschap. Het intakegesprek wordt gedaan door de intaker van PUUR Kraamzorg. 

Wat doet de kraamverzorgende?

Onze kraamverzorgende verzorgt jou en je pasgeboren kindje na de bevalling met als voornaamste doelen een voorspoedig herstel van jou als moeder en integratie van je kindje in het gezin; zodat jij en je partner na de kraamtijd vol zelfvertrouwen voor jullie kindje kunnen zorgen. De kraamverzorgende:

Zorguren

Happy mama met baby

Vanaf 1 januari 2006 valt kraamzorg voor iedereen binnen het basispakket van de zorgverzekering. Kraamzorg ontvang je tijdens de eerste acht tot tien dagen na de bevalling. In geval van een ziekenhuisopname kan dit soms anders zijn.