Bevalcentrum De Nieuwe Meren

Bevalcentrum De Nieuwe Meren bevindt zich op de verloskunde afdeling van het Spaarne Gasthuis Hoofddorp. Daar zijn twee bevalsuites speciaal ingericht voor normale ongecompliceerde bevallingen die plaatsvinden onder begeleiding van een verloskundige.

Deze luxe kamers zijn sfeervol, intiem en met een huiselijk karakter. De kamers beschikken over een eigen badkamer met bad, koffie & thee faciliteiten, TV, en alle nodige medische voorzieningen. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Als de bevalling zich aandient komt je verloskundige eerst thuis bij je kijken. Afhankelijk van het aantal centimeters ontsluiting, de weeënkracht, en het te verwachten verloop ga je vanaf ongeveer 4-5 cm naar het bevalcentrum. De verloskundige belt met het Bevalcentrum om een kamer voor je te regelen. Je gaat samen met je partner naar het Bevalcentrum.

Je bereikt het Bevalcentrum via de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Bij de portier kan je een rolstoel lenen en het Bevalcentrum bereiken door de bordjes verloskamers te volgen (Afdeling F2). In het Bevalcentrum worden jullie opgevangen en verzorgd door een kraamverzorgende. Afhankelijk van het verwachte verloop komt je verloskundige naar het Bevalcentrum om jullie bevalling verder te begeleiden.    

Hulp dichtbij

Veel complicaties kan een verloskundige zelfstandig oplossen, zowel thuis als in het ziekenhuis. Indien de verloskundige de hulp nodig heeft van een gynaecoloog (of een verloskundige uit het ziekenhuis) wordt je vanuit het Bevalcentrum verplaatst naar een medische verloskamer aan de overkant van de gang. De bevalling wordt daar voortgezet. In een enkel geval, als alle medische verloskamers in gebruik zijn, bestaat er een kans dat je moet worden overgeplaatst naar een ander ziekenhuis.

Meer informatie

Zie de website van het bevalcentrum

Bekijk de film over Bevalcentrum De Nieuwe Meren

Thuisbevalling

thuisbevalling

Voor veel vrouwen is thuis de meest fijne, en ontspannen plek om te bevallen. Om zo in de eigen omgeving het nieuwe kindje te verwelkomen. Wil jij dat ook, dan kan dat!

Poliklinische bevalling

Een verloskamer in het ziekenhuis

Ben je tijdens de zwangerschap onder controle van een verloskundige? Dan kies je meestal zelf waar je wilt bevallen: thuis of in het ziekenhuis. Belangrijk bij deze keuze is dat je bevalt op de plek, waar jij je het prettigst voelt. Een deel van de vrouwen vinden het prettig om in een ziekenhuis te bevallen, op een plek waar specialistische zorg dichterbij is.