Bevalling

Eindelijk weeën! De bevalling is het moment waar je negen maanden lang naar toe leeft. Een mooi, maar ook spannend moment. Wij vinden het belangrijk dat er dan iemand naast je zit, die met je meepuft, je hand vasthoudt, en waar je op kunt vertrouwen. Onze verloskundige en kraamverzorgende begeleiden je tijdens de bevalling en helpen je er doorheen. PUUR samen puffen. 

Thuis of ziekenhuis?

Als je tijdens de zwangerschap onder controle bent van de verloskundige dan mag je zelf kiezen waar je wilt bevallen. Dit kan zijn thuis of in het ziekenhuis. Als de bevalling zonder complicaties verloopt dan zal de verloskundige je begeleiden. Ook doen wij bevallingen op de baarkruk of in bad. Als er tijdens de bevalling een medische indicatie ontstaat, dan zal de verloskundige je verwijzen naar de gynaecoloog, die vanaf dat moment de begeleiding van de bevalling overneemt

Kraamzorg

Tijdens de bevalling zal de kraamverzorgende er zijn om jou te ondersteunen en om de verloskundige te assisteren. Na de bevalling is ze er om jou en je baby te verzorgen en te helpen. Het is belangrijk dat je al tijdens je zwangerschap bent ingeschreven bij een kraamzorgbureau. Cliënten van het Geboortecentrum kunnen gebruik maken van ons eigen bureau PUUR Kraamzorg

Geboorteplan

Tijdens de zwangerschap maakt de verloskundige samen met jou een geboorteplan. We bespreken jouw wensen en ideeën over hoe en waar je wilt bevallen. De verloskundige die de bevalling begeleidt probeert hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden om aan je wensen tegemoet te komen.

We hadden het niet beter kunnen treffen bij de meiden van het Geboortecentrum: nogmaals super bedankt voor alles en we zullen jullie bij iedereen aanraden!

Kraamzorg tijdens de bevalling

Tijdens je bevalling kun je rekenen op professionele ondersteuning van PUUR Kraamzorg. Onze kraamverzorgenden zullen er alles aan doen om je tijdens en direct na de bevalling zo comfortabel mogelijk te laten zijn.

Bevalcentrum De Nieuwe Meren

Bevalcentrum De Nieuwe Meren

Bevalcentrum De Nieuwe Meren bevindt zich op de verloskunde afdeling van het Spaarne Gasthuis Hoofddorp. Daar zijn twee bevalsuites speciaal ingericht voor normale ongecompliceerde bevallingen die plaatsvinden onder begeleiding van een verloskundige.

Baarkruk

Op een baarkruk kan je zittend bevallen

Een baarkruk is een hulpmiddel bij de bevalling. Tijdens het persen kan je als barende op de baarkruk gaan zitten om in een verticale positie je baby ter wereld te brengen.

Uitzetlijst

Wat moet je allemaal aanschaffen voor de baby?

Welke spulletjes heb je allemaal nodig voor de bevalling, je kraambed en de baby? Wat moet je allemaal aanschaffen? Onderstaand een uitzetlijst.