Bevalling

Eindelijk weeën! De bevalling is het moment waar je negen maanden lang naar toe leeft. Een mooi, maar ook spannend moment. Wij vinden het belangrijk dat er dan iemand naast je zit, die met je meepuft, je hand vasthoudt, en waar je op kunt vertrouwen. Onze verloskundige en kraamverzorgende begeleiden je tijdens de bevalling en helpen je er doorheen. PUUR samen puffen. 

Thuis of ziekenhuis?

Als je tijdens de zwangerschap onder controle bent van de verloskundige dan mag je zelf kiezen waar je wilt bevallen. Dit kan zijn thuis of in het ziekenhuis. Als de bevalling zonder complicaties verloopt dan zal de verloskundige je begeleiden. Ook doen wij bevallingen op de baarkruk of in bad. Als er tijdens de bevalling een medische indicatie ontstaat, dan zal de verloskundige je verwijzen naar de gynaecoloog, die vanaf dat moment de begeleiding van de bevalling overneemt

Kraamzorg

Tijdens de bevalling zal de kraamverzorgende er zijn om jou te ondersteunen en om de verloskundige te assisteren. Na de bevalling is ze er om jou en je baby te verzorgen en te helpen. Het is belangrijk dat je al tijdens je zwangerschap bent ingeschreven bij een kraamzorgbureau. Cliënten van het Geboortecentrum kunnen gebruik maken van ons eigen bureau PUUR Kraamzorg

Geboorteplan

Tijdens de zwangerschap maakt de verloskundige samen met jou een geboorteplan. We bespreken jouw wensen en ideeën over hoe en waar je wilt bevallen. De verloskundige die de bevalling begeleidt probeert hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden om aan je wensen tegemoet te komen.

We hadden het niet beter kunnen treffen bij de meiden van het Geboortecentrum: nogmaals super bedankt voor alles en we zullen jullie bij iedereen aanraden!

Kraamzorg tijdens de bevalling

PUUR Kraamzorg is onderdeel van Rondom Zwanger. Binnen Rondom Zwanger, is samen met de andere kraamzorgorganisaties uit de regios een groep vakkundige kraamverzorgenden samengesteld om te assisteren bij bevallingen. Bij een thuisbevalling zal je verloskundige een kraamverzorgende oproepen uit de groep van Rondom Zwanger. Of ga jij in het Vrouw Kind Centrum bevallen met begeleiding van je eigen verloskundige? Ook dan ontvang je tijdens je bevalling zorg van een kraamverzorgende van Rondom Zwanger.

Baarkruk

Op een baarkruk kan je zittend bevallen

Een baarkruk is een hulpmiddel bij de bevalling. Tijdens het persen kan je als barende op de baarkruk gaan zitten om in een verticale positie je baby ter wereld te brengen.

Uitzetlijst

Wat moet je allemaal aanschaffen voor de baby?

Welke spulletjes heb je allemaal nodig voor de bevalling, je kraambed en de baby? Wat moet je allemaal aanschaffen? Onderstaand een uitzetlijst.