Bij de verlokundige

De zwangerschapscontroles vinden plaats tijdens het spreekuur. Bij de eerste controle (het intakegesprek) nemen we al jouw gegevens, je medische verleden en jouw wensen wat betreft je zwangerschap en bevalling met je door. Dit neemt ongeveer 45 minuten in beslag.

De volgende controles duren een kwartier. Tijdens iedere afspraak luisteren we naar het hartje (m.u.v. het intakegesprek), controleren we je bloeddruk en beoordelen we de groei van je baarmoeder.

Natuurlijk maken we ook echo's. Namelijk een vroege echo, een termijnecho en de 20 weken echo. Ook eventuele echo's later in de zwangerschap zijn op medische indicatie.

Je bent altijd vrij om je partner, een familielid of een vriendin mee te nemen naar het spreekuur. Ook kun je gebruik maken van onze avondspreekuren.

Begeleiding en ondersteuning.

Onze zorg voor jou tijdens de zwangerschap is begeleidend en ondersteunend van aard. Door zorg-op-maat, informatie en advies proberen wij jouw negen maanden tot een bijzondere tijd te maken. Wij vinden een persoonlijke benadering erg belangrijk en bij ons is betrokkenheid en aandacht vanzelfsprekend.

Wij proberen het zo te plannen dat je tijdens de spreekuurcontroles elke verloskundige van jouw team minimaal twee tot drie keer hebt gezien. Zo leer je hen allemaal kennen en dat is fijn voor als je gaat bevallen. Lees meer over Team Roze en/of Team Blauw.

Wanneer je voor het eerst zwanger bent zijn er zoveel dingen nieuw en onbekend! De meiden van het Geboortecentrum stonden altijd klaar om vragen en onzekerheden weg te nemen.

Eerste controle

Stethoscoop

De eerste afspraak (het intakegesprek) is belangrijk. Tijdens deze 30 minuten durende afspraak worden veel onderwerpen besproken over je zwangerschap. Zo kunnen wij optimaal inspelen op jouw persoonlijke situatie, je wensen en je vragen. Een goed begin, het begin van iets moois. 

Echo's

Echo in het Geboortecentrum

De echo's worden gemaakt op onze locaties in Hoofddorp en in Hillegom. Een vitaliteitsecho en de termijnecho worden gedaan in het eerste trimester van je zwangerschap. Bij de 20 weken echo screenen we de gezondheid van je baby. Als het nodig is, worden er meer echo's gemaakt; bijvoorbeeld voor de groei of de ligging van de baby. Ook kan je bij ons een pretecho laten maken. Na afloop van een echo krijg je altijd een paar foto's mee.

Prenatale screening

Onderzoek

Je kunt in de zwangerschap de baby laten onderzoeken op een aantal aangeboren aandoeningen. Dit heet prenatale screening. Je kunt kiezen voor twee onderzoeken: (1) de prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en (2) onderzoek naar lichamelijke afwijkingen (20 wekenecho). Je kunt zelf beslissen of je deze onderzoeken laat doen. 

Fotogalerij Kruislaan

De wachtkamer in Kruislaan 4a

Bekijk de foto's van de mooie locatie van Het Geboortecentrum aan de Kruislaan in Hoofddorp.