Baby aan de borst

Borstvoeding is de meest natuurlijke manier om je kindje te voeden. Borstvoeding geven is een unieke ervaring die jij en je baby samen kunnen delen. Borstvoeding is ook het meest gezond voor jullie allebei. Borstvoeding is PUUR, want alleen jouw lichaam kan geven wat voor jouw baby het beste is.

Waarom borstvoeding?

  • Borstvoeding is veruit het gezondste voor je kindje en vele malen beter dan kunstmatige zuigelingenvoeding.
  • Borstvoeding bevordert de moeder/kind binding.
  • Borstvoeding verlaagd de kans op allergieën, kanker en overgewicht op latere leeftijd bij het kind.
  • Borstvoeding is handig. Je hebt het altijd bij je, het is meteen op de juiste temperatuur en het is precies wat je kind nodig heeft.
  • Borstvoeding is beter voor jou. Moeders die borstvoeding geven hebben een natuurlijker herstel na de bevalling en minder kans op borst- of eierstokkanker.

La Leche League

Voeden in de rugby houding

Borstvoedingorganisatie La Leche League (LLL) is een vrijwilligersorganisatie van moeders die hun ervaring en kennis over borstvoeding willen delen met andere moeders.

Lactatiekundige

Baby drinkt aan de borst

Een lactatiekundige is gespecialiseerd in begeleiding bij borstvoeding. Een lactatiekundige kan tijdens de borstvoedingsperiode ondersteuning bieden door (telefonische) adviezen en/of thuisconsulten.

Certificaat voor Borstvoeding

Baby groeien gezond groot met borstvoeding

Het Geboortecentrum is in het bezit van het WHO/Unicef-certificaat voor Borstvoeding van de Stichting Zorg voor Borstvoeding en mag zich een "WHO/Unicef Baby Friendly Hospital Initiative gecertficeerde instelling" noemen. 

Weegspreekuur

Baby op weegschaal

Soms is het fijn om je kindje eens tussentijds te wegen. Bijvoorbeeld als je borstvoeding geeft. Daarom heeft het Geboortecentrum een weegspreekuur. Tijdens dit weegspreekuur kan je komen binnen lopen om je baby te wegen.