Baby aan de borst

Borstvoeding is de meest natuurlijke manier om je kindje te voeden. Borstvoeding geven is een unieke ervaring die jij en je baby samen kunnen delen. Borstvoeding is ook het meest gezond voor jullie allebei. Borstvoeding is PUUR, want alleen jouw lichaam kan geven wat voor jouw baby het beste is.

Waarom borstvoeding?

  • Borstvoeding is veruit het gezondste voor je kindje en vele malen beter dan kunstmatige zuigelingenvoeding.
  • Borstvoeding bevordert de moeder/kind binding.
  • Borstvoeding verlaagd de kans op allergieën, kanker en overgewicht op latere leeftijd bij het kind.
  • Borstvoeding is handig. Je hebt het altijd bij je, het is meteen op de juiste temperatuur en het is precies wat je kind nodig heeft.
  • Borstvoeding is beter voor jou. Moeders die borstvoeding geven hebben een natuurlijker herstel na de bevalling en minder kans op borst- of eierstokkanker.

Borstvoedingscursus

Borstvoeding is het beste voor je baby

Ben je zwanger? En denk je er over om borstvoeding te gaan geven? In onze cursus van twee avonden kom je alles te weten wat je nodig hebt om een goede start te maken!

La Leche League

Voeden in de rugby houding

Borstvoedingorganisatie La Leche League (LLL) is een vrijwilligersorganisatie van moeders die hun ervaring en kennis over borstvoeding willen delen met andere moeders.

Lactatiekundige

Baby drinkt aan de borst

Een lactatiekundige is gespecialiseerd in begeleiding bij borstvoeding. Een lactatiekundige kan tijdens de borstvoedingsperiode ondersteuning bieden door (telefonische) adviezen en/of thuisconsulten.

Borstvoedingsochtend voor Moeder & Kind

Tijdens de borstvoedingsochtend kan het kindje worden gewogen

Als je je kindje borstvoeding geeft, komen er soms een heleboel vragen naar boven waar je voor de geboorte nog niet bij stil had gestaan. Miranda Hulsbos van Borstvoedingorganisatie La Leche League is tijdens deze informatiebijeenkomst bij ons Geboortecentrum aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kun je ervaringen uitwisselen met andere ouders of je vragen stellen.

Certificaat voor Borstvoeding

Baby groeien gezond groot met borstvoeding

Het Geboortecentrum is in het bezit van het WHO/Unicef-certificaat voor Borstvoeding van de Stichting Zorg voor Borstvoeding en mag zich een "WHO/Unicef Baby Friendly Hospital Initiative gecertficeerde instelling" noemen. 

Weegspreekuur

Baby op weegschaal

Soms is het fijn om je kindje eens tussentijds te wegen. Bijvoorbeeld als je borstvoeding geeft. Daarom heeft het Geboortecentrum een weegspreekuur. Tijdens dit weegspreekuur kan je komen binnen lopen om je baby te wegen.