Borstvoeding is het beste voor je baby

Ben je zwanger? En denk je er over om borstvoeding te gaan geven? In onze cursus van twee avonden kom je alles te weten wat je nodig hebt om een goede start te maken!

De eerste avond krijg je informatie over de voorbereiding, de kraamtijd en de eerste weken. We bespreken de eigenschappen van borstvoeding, het drinken aan de borst, hongersignalen, drinkpatroon, hoe weet je of je baby genoeg voeding krijgt en de rol van je partner.

Op de tweede avond wordt ingegaan op bijzondere omstandigheden, het voorkomen en oplossen van problemen, afkolven van moedermelk, combineren van borstvoeding en een baan buitenshuis en het afbouwen van borstvoeding. Partners zijn van harte welkom.

De cursus in twee avonden wordt gegeven bij geboortecentrum PUUR,  Kruislaan 4a te Hoofddorp door Miranda Hulsbos van www.lalecheleague.nl.

Wanneer: 

woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur​

Kosten: 

De kosten bedragen € 30,- per ouderpaar voor twee avonden, inclusief het boek ‘Borstvoeding, compleet handboek voor ouders’ (losse verkoopprijs € 24,50) of € 20,- als je kiest voor de Borstvoedingswaaier. Het boek en de waaier zijn in te zien tijdens de cursus.

Meer informatie: 

Je kunt je aanmelden bij de praktijkassistente van het Geboortecentrum: (023) 564 28 48 of via e-mail. Als je je aanmeldt via de email, willen we graag de volgende gegevens ontvangen:

  • Naam
  • Adres en telefoonnummer
  • Of je partner meekomt
  • De datum van de cursus waarvoor je je inschrijft.

Lactatiekundige

Baby drinkt aan de borst

Een lactatiekundige is gespecialiseerd in begeleiding bij borstvoeding. Een lactatiekundige kan tijdens de borstvoedingsperiode ondersteuning bieden door (telefonische) adviezen en/of thuisconsulten.

La Leche League

Voeden in de rugby houding

Borstvoedingorganisatie La Leche League (LLL) is een vrijwilligersorganisatie van moeders die hun ervaring en kennis over borstvoeding willen delen met andere moeders.

Borstvoedingsochtend voor Moeder & Kind

Tijdens de borstvoedingsochtend kan het kindje worden gewogen

Als je je kindje borstvoeding geeft, komen er soms een heleboel vragen naar boven waar je voor de geboorte nog niet bij stil had gestaan. Miranda Hulsbos van Borstvoedingorganisatie La Leche League is tijdens deze informatiebijeenkomst bij ons Geboortecentrum aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kun je ervaringen uitwisselen met andere ouders of je vragen stellen.