Baby groeien gezond groot met borstvoeding

Het Geboortecentrum is in het bezit van het WHO/Unicef-certificaat voor Borstvoeding van de Stichting Zorg voor Borstvoeding en mag zich een "WHO/Unicef Baby Friendly Hospital Initiative gecertficeerde instelling" noemen. 

Geboortecentrum PUUR vindt borstvoeding de eerste keus qua voeding voor een pasgeborene. Borstvoeding heeft vele gezondheidsvoordelen voor zowel moeder als kind ten opzichte van kunstvoeding.

Samen op één lijn

Verloskundigen en kraamverzorgenden van Geboortecentrum PUUR worden regelmatig bijgeschoold over de meest recente ontwikkelingen en inzichten op het gebied van borstvoeding. Zij werken allen volgens het borstvoedingsprotocol van het Geboortecentrum. De tien vuistregels van de WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) en Unicef (het kinderfonds van de Verenigde Naties) voor het welslagen van borstvoeding vormen daarvoor de basis.

Kraamzorg en verloskundigen zitten zo op één lijn qua begeleiding bij borstvoeding. Voor de cliënt natuurlijk geweldig: tegenstrijdige adviezen zijn verleden tijd. Kraamverzorgende en verloskundige werken samen om de nieuwe moeder op weg te helpen naar een succesvolle borstvoedingsperiode..

Wat doet de kraamverzorgende?

Onze kraamverzorgende verzorgt jou en je pasgeboren kindje na de bevalling met als voornaamste doelen een voorspoedig herstel van jou als moeder en integratie van je kindje in het gezin; zodat jij en je partner na de kraamtijd vol zelfvertrouwen voor jullie kindje kunnen zorgen. De kraamverzorgende:

Borstvoeding

Baby aan de borst

Borstvoeding is de meest natuurlijke manier om je kindje te voeden. Borstvoeding geven is een unieke ervaring die jij en je baby samen kunnen delen. Borstvoeding is ook het meest gezond voor jullie allebei. Borstvoeding is PUUR, want alleen jouw lichaam kan geven wat voor jouw baby het beste is.

Kraamvisite verloskundige

In de kraamperiode zal de verloskundige je om de dag thuis bezoeken voor een kraamvisite. Tijdens deze kraambedcontroles zal zij met jou en je kraamverzorgende bespreken hoe het bij jullie gaat: je herstel na de bevalling, hoe je je voelt, de voeding van je baby, en de medische checks.