Couveuze nazorg wordt ook wel uitgestelde kraamzorg genoemd.

Als je kindje tot meer dan 10 dagen na de geboorte in het ziekenhuis heeft moeten verblijven, kun je gebruik maken van couveuse nazorg of uitgestelde kraamzorg. Ook voor deze zorg kun je bij PUUR terecht.

Uitgestelde kraamzorg

De couveuse nazorg of uitgestelde kraamzorg is anders dan de reguliere kraamzorg. Deze nazorg is vooral bedoeld om je wat meer vertrouwen te geven na de thuiskomst van jullie kindje. De kraamverzorgende komt maar een paar dagen voor een paar uur per dag. Je krijgt tips en adviezen voor de verzorging van je kindje thuis. Want hoewel je misschien in het ziekenhuis al heel veel zelf deed en hebt geleerd, thuis is het toch weer anders. Tijdens het verlenen van uitgestelde kraamzorg zal de kraamverzorgende geen huishoudelijke taken verrichten.

Vergoeding

De vergoeding van couveuze nazorg is afhankelijk van je ziektekostenverzekering. Niet alle verzekeringen vergoeden deze zorg. Het is dus wijs om dit uit te zoeken en aan te vragen voordat je kindje thuiskomt.

Wat doet de kraamverzorgende?

Onze kraamverzorgende verzorgt jou en je pasgeboren kindje na de bevalling met als voornaamste doelen een voorspoedig herstel van jou als moeder en integratie van je kindje in het gezin; zodat jij en je partner na de kraamtijd vol zelfvertrouwen voor jullie kindje kunnen zorgen. De kraamverzorgende: