In dit overzicht vind je alle cursussen, voorlichtingsbijeenkomsten, behandelmethoden en alternatieve geneeswijzen die Geboortecentrum PUUR aanbiedt. Iedere cursus heeft zijn eigen invalshoek, dus als je tijdens je zwangerschap een cursus wilt gaan volgen, dan is er altijd wel één die het beste bij je past.

De cursussen worden gegeven in het Geboortecentrum aan de Kruislaan 13a en 4a in Hoofddorp, of in Hillegom. Informeer voor de precieze locatie bij de cursusleider.

Het is vaak mogelijk om de kosten voor een zwangerschapscursus of behandelmethode (gedeeltelijk) vergoed te krijgen via je zorgverzekering. Bekijk hiervoor de voorwaarden van je polis of vraag het je verzekeringsmaatschappij.

Tijdens de zwangerschap
Borstvoedingscursus Mini-cursus in 2 avonden om jezelf goed voor te bereiden op het geven van borstvoeding.
Voorlichtingsavond Bevallen Gratis informatieavond in het Spaarne Ziekenhuis over bevallen voor jou en je partner.
Zwangerschapsyoga in Hoofddorp en Hillegom Yoga voor zwangeren: rustige en dynamische oefeningen, meditatie, visualisatie, ontspanning en massage.
Zwangerschapsgym Actief oefenen gecombineerd met voorlichting over zwangerschap en bevallen
Samen Bevallen Uitgebreide cursus van 4 lessen om je samen met je partner voor te bereiden op de geboorte van jullie kind.
Fit en Gezond Zwangerschapscursus voor vrouwen die meer willen weten over gezonde voeding en beweging tijdens de zwangerschap en erna.
Bevallingscursusonline De beste zwangerschapscursus online
Bevallingscursus van 1 dag voor stellen Een eendaagse cursus voor stellen om jou en je partner goed voor te bereiden op de bevalling.
Bevallingscursus van 1 dag in Hillegom Eendaagse cursus voor vrouwen die 30-36 weken zwanger zijn. Je kunt de cursus in je eentje volgen of samen met je partner.
Childbirth preparation Courses in English These prenatal courses enable expectant couples to feel comfortable about having their baby in the Netherlands
Mom in Balance - zwanger workout Actief bewegen! Dus fit en energiek je zwangerschapsmaanden door.
Dieetbegeleiding Voedings- en dieëtadvisering rond de zwangerschap. En voor begeleiding bij gewichtsproblemen.
Coaching voor meer Veerkracht Als zwangerschap, bevalling of moederschap je uit balans brengt
Acupunctuur Bevallingsvoorbereidende acupunctuur en behandeling van klachten tijdens de zwangerschap.
Zwangerschapsmassage Kom even tot rust tijdens een weldadige massage, want zwangerschapsmassage is pure verwennerij!
Na de bevalling
Borstvoedingsochtend voor Moeder & Kind Informatiebijeenkomst voor vrouwen die borstvoeding geven en om je kindje te wegen.
Babymassage door Veronique Met babymassage leer je de lichaamstaal van je kindje te verstaan om op die manier te herkennen hoe het zich voelt.
Yoga voor moeders door Veronique Yoga voor moeders geeft je een moment van rust om jezelf weer op te laden met nieuwe energie.
Mom in Balance: Back in Shape workout Met de workouts werk je onder professionele begeleiding aan een actief herstel na je bevalling en kom je weer snel in vorm.
Meditatie voor balans en veerkracht Mediteren om ruimte te maken in je hoofd.
Coaching voor meer Veerkracht Als zwangerschap, bevalling of moederschap je uit balans brengt
EHBO bij baby's en kinderen Cursus met theorie en praktijk om te leren hoe je eerste hulp verleent bij je kind(eren).
De Verheldering Aanleren van levensvaardigheden en verhelderen van moeilijk zichtbare en in de weg zittende patronen.