023 - 564 28 48
Hoe groot is de kans op een miskraam?
Hoe vaak krijg ik een echo?
Ik ben onder controle van de gynaecoloog. Kan ik gebruik maken van de diensten van het Geboortecentrum?
Wat moet ik allemaal regelen als ik zwanger ben?
Wat moet ik allemaal aanschaffen voor de komst van de baby?
Ik ben onder controle bij een andere verloskundigenpraktijk. Kan ik mij inschrijven bij Puur Kraamzorg?
Welke pijnstillers kan ik slikken als ik zwanger ben?
Wanneer moet ik bellen als de bevalling begint?
Is thuis bevallen gevaarlijk?
Wat neem ik mee naar het ziekenhuis voor de bevalling?
In de eerste 3 maanden is de kans dat je een miskraam krijgt ongeveer 10 procent, dit is dus bij 1 op de 10 zwangerschappen. Maar vrouwen die roken, vrouwen met overgewicht, of vrouwen die al wat ouder zijn, hebben een iets hogere kans op miskraam.
Je kunt bij ons meerdere echo's laten maken. In het begin van de zwangerschap, rond 7 of 8 weken is er vaak de vroege echo. De termijnecho is om de uitgerekende datum te bepalen en je kunt kiezen voor de 20 weken echo om de anatomie van de baby te screenen. Als het nodig is worden er in de tweede helft van de zwangerschap nog extra echo's gemaakt. Die zijn op medische indicatie. Wil je daarnaast nog eens leuk naar je kindje kijken dan kun je een pretecho laten maken.
Jazeker! Je kunt bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap bij ons een leuke cursus volgen of een pretecho laten maken. Voor je kraamtijd is het belangrijk dat je je aanmeldt voor kraamzorg en voor de kraamvisites door de verloskundige.
Als je een kindje gaat krijgen komt er ineens heel veel op je af. Op deze website hebben we een handig overzicht van wat er tijdens de zwangerschap maand-voor-maand gebeurd.
Door de bomen van de babymarketing zie je soms het bos niet meer. Wat heb je nou eigenlijk echt nodig? Op onze website staat een handige lijst.
Jazeker. Iedereen woonachtig in het werkgebied van PUUR Kraamzorg is bij ons welkom!
Tijdens de zwangerschap is het veilig om paracetamol te gebruiken. Je mag maximaal 6 tabletten (van 500 mgr.) per 24 uur. Is het nodig om meerdere dagen achtereen paracetamol te gebruiken, overleg dan met je huisarts of verloskundige. Andere pijnstillers zoals ibuprofen of aspirine worden afgeraden tijdens zwangerschap.
Dit is afhankelijk van ieders eigen situatie, daarom zal de verloskundige dit persoonlijk met je doornemen tijdens het spreekuur. In zijn algemeenheid gelden de belinstructies zoals vermeld op deze website. De belangrijkste regel is: bel ons altijd als je ongerust bent of als jij vindt dat het nodig is.
Voor gezonde zwangeren zonder medische indicatie is het veilig om thuis te bevallen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het voor iemand die voor de eerste keer bevalt, het even veilig is thuis, of in het ziekenhuis. Voor vrouwen die al eens zijn bevallen is het zelfs veiliger om thuis te bevallen! Lees er hier meer over.
Het is altijd handig om vanaf 37 weken een tasje of een koffer klaar te zetten voor wanneer je naar het ziekenhuis moet. Daarin doe je spullen voor jezelf en de baby. Een complete lijst voor je ziekenhuistas vind je hier.