Gratis echo bij aanmelding

Ben je in verwachting? Meld je dan nu aan voor verloskundige zorg tijdens de zwangerschap bij Geboortecentrum PUUR, want dan ontvang je als welkomstcadeau een gratis vitaliteitsecho!! Hiermee kun je een extra echo laten maken in de periode tussen 7 en 10 weken.

Lees hier de voorwaarden van deze actie (pdf.)

Vitaliteitsecho

De vitaliteitsecho wordt gemaakt in de periode tussen 7 en 10 weken zwangerschapsduur. We kunnen zien of het hartje klopt, hoe de zwangerschap zich ontwikkelt en of het één kindje is of wellicht een meerling! Ook worden de vorm van je baarmoeder en je eierstokken beoordeeld. Houd er rekening mee dat een vitaliteitsecho inwendig via de vagina wordt gemaakt.

Zonder medische indicatie, dus zelf beslissen

Steeds vaker merken wij dat zwangere vrouwen graag een echo willen in de periode voor de termijnecho. Daarom biedt het Geboortecentrum je nu deze mogelijkheid. Er is geen medische indicatie voor het doen van een vitaliteitsecho dus je mag zelf beslissen of je van de actie gebruik wilt maken. Lees daarom goed de actievoorwaarden(.pdf) en onderstaande informatie.

Naast deze extra gratis echo krijg je natuurlijk ook gewoon de standaard echo's voor termijnbepaling, de 20 weken echo en eventuele overige echo's op medische indicatie.

Wat kun je van ons verwachten?

De vitaliteitsecho wordt gemaakt door de deskundige echoscopistes van Geboortecentrum PUUR. Wat er allemaal te zien is bij de vitaliteitsecho is erg afhankelijk van de ontwikkeling van de foetus en de zwangerschapsduur. De vitaliteitsecho is alleen in 2D, en duurt 15 minuten. Je krijgt ook een paar foto’s mee op papier.

Wat als er iets niet in orde is?

Natuurlijk ga je ervan uit dat alles oké is met je kindje en dat de echo een bijzondere ervaring is. Maar helaas kan het voorkomen dat op de echo wordt gezien dat er iets niet in orde is. Bijvoorbeeld als er sprake is van een miskraam of (bij het vermoeden van) een afwijking bij de baby. In zo’n geval zal de echoscopiste contact opnemen met jouw verloskundige voor het verder te volgen beleid. Wij realiseren ons dat dit (soms onnodige) ongerustheid voor jou met zich meebrengt. 

Wat doen wij niet?

Wij doen geen 3D of 4D echo’s. Ook maken wij geen filmpjes of DVD’s. Heb je deze wensen wel? Dan kan je terecht bij het pretechobureau Echowonder dat in ons Geboortecentrum is gehuisvest. 

Belangrijk om te weten

De vitaliteitsecho geschiedt uitdrukkelijk op eigen verzoek van de zwangere en is zonder medische indicatie. Geboortecentrum PUUR en haar medewerkers accepteren geen enkele verantwoordelijkheid ten aanzien van het al dan niet vinden van bijzonderheden en/of afwijkingen aan je baarmoeder of je baby. Als je medische vragen hebt over jouw zwangerschap dien je jouw verloskundige of huisarts te benaderen.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle aandoeningen met een echo zijn op te sporen, of dat sommige aandoeningen (nog) niet zichtbaar zijn op het moment dat de echo wordt gemaakt. Ook kan het gebeuren dat er aandoeningen door de echoscopiste worden gemist. Kortom, ook al ziet alles er normaal uit op de echo, het is geen garantie dat de baby gezond is en/of goed groeit.

Echoscopie is een veilige onderzoeksmethode. Tot nu toe zijn er geen nadelige effecten naar voren gekomen van echogeluidsgolven. Een garantie dat onbekende effecten nooit zullen optreden, is niet te geven.

Ook vaginale echoscopie is een veilige onderzoeksmethode. De echoscopisten van Geboortecentrum PUUR zijn bevoegd en bekwaam in het maken van een inwendige vaginale echo. Wil jij geen inwendige echo? Meld dit dan bij het begin van de echo aan de echoscopiste.

Meer echo's maken?

Wil je naast de gratis vitaliteitsecho en de andere reguliere echo’s graag nog een keer een echo laten maken, dan kan dat met een Eigen Keuze Echo. Deze echo’s zijn zonder medische indicatie, en op eigen verzoek van de zwangere. De kosten voor een Eigen Keuze Echo betaal je daarom zelf. Dit zijn de mogelijkheden:

  • Eigen Keuze Echo eerste helft (7 tot 14 weken): € 35,-
  • Eigen Keuze Echo tweede helft (26 tot 32 weken): € 45,-

Dit bedrag dien je voorafgaand aan de echo bij ons te betalen. Dit kan uitsluitend met PIN.

Afspraak maken

Om teleurstelling te voorkomen, raden we je aan om je echo tijdig in te plannen. Je kunt zelf de afspraak maken via onze praktijkassistente. Je kunt haar bellen via het algemene telefoonnummer van Geboortecentrum PUUR: (023) 564 28 48.

Actievoorwaarden

Lees hier onze actievoorwaarden (.pdf)