Met goede kraamzorg kan je onbezorgd ontspannen

Rond de 30 weken zwangerschap maken we een afspraak met je voor het intakegesprek. Het intakegesprek vindt plaats vóór 34 weken zwangerschap. Het intakegesprek wordt gedaan door de intaker van PUUR Kraamzorg. 

Tijdens het intakegesprek wordt de zorgbehoefte samen met jou besproken en in kaart gebracht. Het aantal zorguren wordt zorgvuldig bepaald op basis van het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg. Dit aantal zorguren wordt vastgelegd op het indicatieformulier. De intaker beantwoordt verder al je vragen, vertelt over hoe de kraamtijd eruit zal zien en informeert naar jouw eventuele specifieke wensen.

Ben je zwanger van je eerste kindje, dan vindt het intakegesprek bij jou thuis plaats. Het intakegesprek voor een tweede of volgende zwangerschap vindt telefonisch plaats.

In de laatste controles voor je bevalling neemt je eigen verloskundige de gemaakte afspraken over de kraamzorg nog eens met je door. Zo is er sprake van korte lijnen zodat iedereen het eens is over de te volgen aanpak. Dat zorgt voor rust en vertrouwen in een periode die voor jou al hectisch genoeg is. 

Wat doet de kraamverzorgende?

Onze kraamverzorgende verzorgt jou en je pasgeboren kindje na de bevalling met als voornaamste doelen een voorspoedig herstel van jou als moeder en integratie van je kindje in het gezin; zodat jij en je partner na de kraamtijd vol zelfvertrouwen voor jullie kindje kunnen zorgen. De kraamverzorgende: