Beschuit met muisjes!

Je kraamtijd begint zodra de baby geboren is. Dit is de periode waarin je bij kan komen van de bevalling en volop mag genieten van je kindje. In de kraamtijd is het feest, dus tijd voor beschuit met muisjes. Tijd voor PUUR genieten!

De kraamverzorgende van PUUR Kraamzorg zal je dagelijks begeleiden en ondersteunen. Ook is er om de dag een bezoek van de verloskundige om in de gaten te houden hoe het met jou en je kindje gaat. Samen staan zij voor je klaar om je te helpen met adviezen en tips. 

De verloskundigen en de kraamverzorgenden van PUUR hebben veel ervaring in de begeleiding bij het geven van borstvoeding. Het Geboortecentrum is in het bezit van het WHO/Unicef-certificaat voor Borstvoeding.

Wij vinden borstvoeding de eerste keus qua voeding voor een pasgeborene. Deze visie ondersteunen wij met uitgebreide voorlichting. Kies jij toch liever voor een kunstmatige zuigelingenvoeding? Dan respecteren we je keuze natuurlijk ook!

Ontzettend bedankt voor de goede zorgen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Mede door jullie hebben wij deze bijzondere tijd als heel fijn ervaren.

Kraamzorg

Onvergetelijke kraamtijd

PUUR Kraamzorg wil jou graag een onvergetelijke en onbezorgde kraamtijd bezorgen. Daarom stemmen we onze zorg altijd zo veel mogelijk af op jouw wensen en verwachtingen. 

Borstvoeding

Baby aan de borst

Borstvoeding is de meest natuurlijke manier om je kindje te voeden. Borstvoeding geven is een unieke ervaring die jij en je baby samen kunnen delen. Borstvoeding is ook het meest gezond voor jullie allebei. Borstvoeding is PUUR, want alleen jouw lichaam kan geven wat voor jouw baby het beste is.

Kraamvisite verloskundige

In de kraamperiode zal de verloskundige je om de dag thuis bezoeken voor een kraamvisite. Tijdens deze kraambedcontroles zal zij met jou en je kraamverzorgende bespreken hoe het bij jullie gaat: je herstel na de bevalling, hoe je je voelt, de voeding van je baby, en de medische checks.

Hielprik

In de eerste week na de geboorte wordt de hielprik gedaan

Een medewerker van het consultatiebureau komt meestal tussen de 5e en de 8e dag langs om het hielprikje te doen. Met een speciaal prikkertje worden er een paar druppels bloed afgenomen uit het hieltje van je baby. Dit bloed wordt naar het laboratorium gestuurd, waar het wordt onderzocht op zeventien (tijdelijke zestien) zeldzame, maar ernstige aandoeningen.

Consultatiebureau

Het consultatiebureau controleert de gezondheid van je baby

De wijkverpleegkundige van het consultatiebureau zal ongeveer 2 weken na de bevalling bij je thuis langs komen voor een intake gesprek. Met zes weken is de eerste controle op het bureau. Net als bij de huisarts nemen zij de zorg voor de baby van ons over na de 10e dag. Zij vervolgen je kind de komende jaren op groei, ontwikkeling, vaccinaties en overige zaken.