In de kraamperiode zal de verloskundige je om de dag thuis bezoeken voor een kraamvisite. Tijdens deze kraambedcontroles zal zij met jou en je kraamverzorgende bespreken hoe het bij jullie gaat: je herstel na de bevalling, hoe je je voelt, de voeding van je baby, en de medische checks.

De verloskundige geeft je advies en kan al je vragen beantwoorden. Ook zal zij eventueel je hechtingen verwijderen. Ben je woonachtig in Zuid-Holland dan zal ook de hielprik door je verloskundige worden uitgevoerd. 

Ziekenhuisbevalling

Na een ziekenhuisbevalling mogen jij en je kindje hopelijk snel weer naar huis. Geef je thuiskomst altijd nog dezelfde dag telefonisch door aan je verloskundige, zodat wij de kraamvisites bij jou kunnen inplannen. Ook het kraambureau moet het weten als jij en je baby weer thuis zijn, zodat zij de zorg kunnen starten.

Medisch kraambed

Ben je tijdens de zwangerschap en/of de bevalling onder zorg geweest van de gynaecoloog? Ook dan heb je kraamzorg en een verloskundige nodig voor de kraambedcontroles. Je kunt je hiervoor aanmelden bij het Geboortecentrum. Doe dit bij voorkeur al tijdens je zwangerschap. Zodra je bent bevallen zal het ziekenhuis contact met ons opnemen om de medische gegevens over te dragen. Als je thuiskomt, bel dan zelf het kraambureau en de verloskundige om de kraamzorg en kraambezoeken af te spreken.