PUUR Kraamzorg is onderdeel van Rondom Zwanger. Binnen Rondom Zwanger, is samen met de andere kraamzorgorganisaties uit de regios een groep vakkundige kraamverzorgenden samengesteld om te assisteren bij bevallingen. Bij een thuisbevalling zal je verloskundige een kraamverzorgende oproepen uit de groep van Rondom Zwanger. Of ga jij in het Vrouw Kind Centrum bevallen met begeleiding van je eigen verloskundige? Ook dan ontvang je tijdens je bevalling zorg van een kraamverzorgende van Rondom Zwanger.

Tijdens de bevalling

De kraamverzorgende assisteert de verloskundige tijdens de komst van de baby. Bovendien kan de kraamverzorgende jou en je partner extra ondersteuning geven, terwijl de verloskundige zich focust op de bevalling. Zo kan ze bijvoorbeeld meedenken over prettige baarhoudingen en pijn of ongemak verlichten met massages. De verloskundige zal, wanneer het zover is, de kraamverzorgende zelf oproepen. Na de bevalling verzorgt de kraamverzorgende jou en je baby. Ze helpt je bij de eerste voeding en blijft aanwezig zolang dat voor de zorg noodzakelijk is.

Tijdens de kraamweek

Tijdens de kraamweek zal de kraamzorg bij jou thuis verzorgd worden door een kraamverzorgende van de organisatie waar jij jezelf hebt ingeschreven. Ben je ingeschreven bij PUUR Kraamzorg? Laat het ons dan even weten als je bevallen bent. Dan zullen we het moment van aanvang van de kraamzorg bij jou thuis met je afstemmen. 

We hebben jullie deskundigheid en manier van contact als ontzettend prettig ervaren, en praten enkel vol lof over jullie naar anderen.