Borstvoeding is het beste voor je baby

Ben je zwanger? En denk je er over om borstvoeding te gaan geven? In onze cursus van twee avonden kom je alles te weten wat je nodig hebt om een goede start te maken!

De eerste avond krijg je informatie over de voorbereiding, de kraamtijd en de eerste weken. We bespreken de eigenschappen van borstvoeding, het drinken aan de borst, hongersignalen, drinkpatroon, hoe weet je of je baby genoeg voeding krijgt en de rol van je partner.

Op de tweede avond wordt ingegaan op bijzondere omstandigheden, het voorkomen en oplossen van problemen, afkolven van moedermelk, combineren van borstvoeding en een baan buitenshuis en het afbouwen van borstvoeding. 

Wanneer: 

Op woensdagavond van 19:00 uur tot 20:45 uur

  • 23 en 30 september
  • 21 en 28 oktober
  • 11 november en 2 december
  • 9 en 16 december
Kosten: 

De kosten bedragen € 35,- voor twee avonden, inclusief het boek ‘Borstvoeding, compleet handboek voor ouders’ (losse verkoopprijs € 24,50) of € 25,- als je kiest voor de borstvoedingswaaier.

Meer informatie: 

Je kunt je aanmelden via de website La leche league

Lactatiekundige

Baby drinkt aan de borst

Een lactatiekundige is gespecialiseerd in begeleiding bij borstvoeding. Een lactatiekundige kan tijdens de borstvoedingsperiode ondersteuning bieden door (telefonische) adviezen en/of thuisconsulten.

La Leche League

Voeden in de rugby houding

Borstvoedingorganisatie La Leche League (LLL) is een vrijwilligersorganisatie van moeders die hun ervaring en kennis over borstvoeding willen delen met andere moeders.