Heb je voor het geven van borstvoeding gekozen of twijfel je nog? Het volgen van een borstvoedingscursus kan een waardevolle aanvulling zijn. Ook in deze tijd vinden wij het belangrijk de borstvoedingscursus aan te bieden en wel online.

De borstvoedingscursus wordt gegeven door Dana, verloskundige uit het roze team. Zij is tevens lactatiekundige. Dit betekent dat zij naast haar opleiding tot verloskundige een aanvullende opleiding heeft gevolgd. Dit maakt haar een expert op het gebied van borstvoeding. Zij geeft moeders voorlichting en advies over het geven van borstvoeding en helpt bij het oplossen van borstvoedingsproblemen.

Als de borstvoeding eenmaal loopt kan het erg makkelijk zijn. Je hebt tenslotte je borsten altijd bij je en de voeding is direct op de juiste temperatuur. Het geven van borstvoeding kan, zeker in het begin, ook voor uitdagingen zorgen. Het kan je helpen om goed voorbereid de kraamweek in te gaan.

Tijdens de cursus komen allerlei onderwerpen aan bod:

  • Hoe wordt borstvoeding aangemaakt?
  • Waarom is borstvoeding de beste voeding voor je kindje?
  • Waar moet je op letten bij het aanleggen van je kindje?
  • Welke borstvoedingshoudingen bestaan er?
  • Het herkennen van hongersignalen
  • Tips & tricks wanneer de borstvoeding niet optimaal loopt
  • Tips & tricks wanneer er tijdens de zwangerschap of bevalling complicaties zijn ontstaan
Wanneer: 

De cursus wordt gehouden op:

Maandag 26 april 19:00 uur
Maandag 17 mei 19:00 uur
Vrijdag 18 juni 19:00 uur

Kosten: 

De cursus kost € 10,-. Na de cursus heb je ook de gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen per telefoon of via de mail.

Mocht deze cursus vergoed worden door je zorgverzekeraar, neem dan contact op met de assistente. Zij zal voor jou een factuur opstellen die je bij je zorgverzekeraar kunt indienen.

Meer informatie: 

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar info@puurgeboortecentrum.nl. Vermeld in de aanmelding: je naam, je e-mailadres en de datum van de cursus waaraan je wilt deelnemen. Na de cursus heb je ook de gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen per telefoon of via de mail.