Onze visie op moeder- en kindzorg

Zwanger zijn en een kind krijgen doe je maar een (paar) keer in je leven. Tijdens deze bijzondere periode heeft iedere vrouw recht op professionele verloskundige zorg. In onze visie is deze zorg begeleidend en ondersteunend van aard. Want zwangerschap en bevalling zijn natuurlijke en gezonde fases in het lichaam van een vrouw.

Iedere vrouw heeft zeggenschap over haar eigen leven, en welzijn. Zij is zelf in staat om (medische) keuzes te maken die het beste passen bij haar persoonlijke situatie. De medewerkers van Geboortecentrum PUUR willen door zorg-op-maat, informatie, advies en ondersteuning hier aan bijdragen. Bij onze manier van zorgverlening staan betrokkenheid, aandacht, en een persoonlijke benadering hoog in het vaandel.

Een vrouw met een normale zwangerschap en een ongecompliceerde bevalling is vrij om te kiezen waar zij wil baren, thuis of in het ziekenhuis en hoe zij dat wenst te doen. Zij krijgt daarbij begeleiding en ondersteuning van verloskundige en kraamverzorgende. Dit leidt tot versterking van de vrouw, waardoor zij in staat is om op eigen kracht haar kind te baren. Indien medische interventies toch noodzakelijk zijn, dan zal de verloskundige de zwangere begeleiden tijdens de verwijzing naar de gynaecoloog.

Tijdens het kraambed waken de verloskundige en de kraamverzorgende over het lichamelijk en geestelijk welzijn van moeder, kind en eventuele overige gezinsleden. Samen helpen zij de jonge moeder te herstellen, en te groeien naar een zelfstandig en verantwoord ouderschap.

Geboortecentrum PUUR vindt borstvoeding de eerste keus qua voeding voor een pasgeborene. Deze visie ondersteunen wij met uitgebreide voorlichting. Vrouwen die desondanks kiezen voor een kunstmatige zuigelingenvoeding worden door ons in hun keuze gerespecteerd.

Geboortecentrum PUUR wil bijdragen aan de moeder- en kindzorg van de toekomst. Op regelmatige basis biedt zij stageplekken aan verloskundigen i.o., huisartsen i.o., leerling kraamverzorgenden, of echoscopist i.o. Daarnaast participeren wij soms in wetenschappelijk onderzoek.

Zwangerschap is iets heel bijzonders en wij hebben deze periode als heel fijn ervaren. Door de meiden van het Geboortecentrum hebben we optimaal kunnen genieten. Ze zijn lief, behulpzaam, professioneel, staan klaar met tips maar bieden ook een luisterend oor.