Geboortecentrum PUUR is partner van Rondom Zwanger. Bij Rondom Zwanger staan jij en jouw gezin centraal. Verloskundigenpraktijken in de regio, het verloskundig team van het Spaarne Gasthuis en kraamzorgorganisaties werken samen om jou de beste zorg te geven rondom de geboorte van je kind. Van je verloskundige als dat kan en van een gynaecoloog als dat nodig is. Zo bieden zij samen altijd de juiste zorg.

Als je rond 8 weken zwanger bent, heb je het eerste intakegesprek bij de verloskundigenpraktijk. Ook wanneer je al weet dat je onder controle komt van een gynaecoloog. Tijdens de intake neemt de verloskundige een vragenlijst met je door. De vragen gaan onder andere over jouw medische voorgeschiedenis en eventuele erfelijke aandoeningen in de familie. Je krijgt tijdens dat gesprek ook advies over voeding en leefstijl tijdens je zwangerschap.

De vragenlijst die je samen met de verloskundige hebt ingevuld bespreken de gynaecologen en verloskundigen samen. Wanneer er een medische indicatie is, overlegt de verloskundige direct na de intake met de gynaecoloog. Wanneer het nodig is, regelt de verloskundige voor jou een vervolgafspraak bij de gynaecoloog in het Spaarne Gasthuis.

De gynaecoloog of verloskundige stelt samen met jou jouw persoonlijke zorgpad op. Je kunt dit zorgpad zien als de ‘routeplanner’ van je zwangerschap. Er staat in wanneer en waar je welke controles en onderzoeken hebt.

Jouw zorgpad is afgestemd op de informatie uit de intake en je medisch dossier: over jouw gezondheid en die van je partner. Maar ook medische bijzonderheden in jullie familie spelen soms een rol en hoe eerdere zwangerschappen en bevallingen zijn gegaan. Soms zijn extra onderzoeken nodig om jouw zwangerschap zo goed mogelijk in de gaten te houden, bijvoorbeeld een bloedonderzoek of echoscopisch onderzoek. Dit alles verwerken we in jouw zorgpad. Zorg op maat om jou en je kindje de allerbeste zorg te bieden.

Meer informatie over Rondom Zwanger vindt je op www.rondomzwanger.nl 

Eerste controle

Stethoscoop

De eerste afspraak (het intakegesprek) is belangrijk. Tijdens deze 30 minuten durende afspraak worden veel onderwerpen besproken over je zwangerschap. Zo kunnen wij optimaal inspelen op jouw persoonlijke situatie, je wensen en je vragen. Een goed begin, het begin van iets moois. 

Onder controle van de gynaecoloog

Als je tijdens de zwangerschap onder controle bent van de gynaecoloog, dan kunnen wij na je bevalling de kraambedcontroles bij je doen. We komen dan, afhankelijk van wanneer je bevalt, 2 tot 3 keer thuis langs in de eerste week na de geboorte. Bij deze bezoeken controleren we jou en de baby en geven informatie.