Rust is erg belangrijk in het kraambed. Kraambezoek kan soms teveel zijn. Probeer overdag zeker twee uur te slapen, je kan de doorbroken nachten dan beter aan. Vaak worden de uurtjes tussen 13.00 uur en 15.00 uur als rusttijd aangehouden.

Geef je lijf de tijd om te herstellen van de bevalling. Soms heb je erge last van spierpijn als gevolg van het harde persen tijdens de bevalling.

Ook je bekken heeft rust nodig. Tijdens een bevalling oefent het babyhoofdje een grote druk uit op je bekkenverbindingen en rekt het wat op. Je bekken kan daardoor in het kraambed tijdelijk wat instabieler zijn. Voorkom dat je teveel trappen moet lopen en laat het huishouden aan iemand anders over.

Tijdens het kraambed is het feest, maar denk wel aan je rust!

Kraambezoek

Na de bevalling is het belangrijk om even rustig bij te komen met je nieuwe gezin. En aan elkaar te wennen. Natuurlijk is visite welkom, maar probeer dit wel te doseren.

Zet op het geboortekaartje wanneer moeder en kind rusten en dat je graag wilt dat mensen eerst bellen voordat ze langs komen. Zo kun je zelf bepalen wanneer je wel of geen visite wilt ontvangen.