Zwanger zijn en bevallen doe je niet elke dag…het zijn zeldzame gebeurtenissen in iemands leven. Iedereen zou hier met een goed gevoel aan terug willen denken. Dit geldt ook voor de cursus waar je in deze belangrijke periode voor kiest.

In de cursus Samen Bevallen word je samen met je partner voorbereid op iets dat voor veel mensen het mooiste in hun leven is…het krijgen van een kind. Voor veel vrouwen is het een prettig idee dat hun partner ook weet wat er kan gebeuren. Hierdoor voelen ze zich op het ‘moment suprême’ rustig en zelfverzekerd.

Tijdens de cursus worden o.a. de volgende dingen behandeld:

  • Het lichaam van een zwangere vrouw (anatomie)
  • De verschillende fasen van de bevalling (ontsluitingsfase, persfase en nageboortetijdperk)
  • ​Pijnbeleving, angst en onzekerheid
  • Rol van de partner en praktische tips
  • Thuis of in het ziekenhuis bevallen
  • Ademhalingstechnieken om weeën op te vangen
  • Als het anders gaat dan je hoopt (complicaties)
     

Kortom, een zeer uitgebreide en praktische cursus om zwangere vrouwen en hun partner zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling en de tijd erna. De cursus bestaat uit 4 lessen van 1,5 uur. De grootte van de groep bestaat uit minimaal 3 stellen en maximaal 11 stellen.

Eventueel zijn er ook privélessen en/of herhalingscursussen mogelijk.

Wanneer: 

De cursus wordt gegeven door Suzan Doeswijk op dinsdagavond In Geboortecentrum PUUR, Kruislaan 4a in Hoofddorp van 19.30 - 21.00 uur.

Kosten: 

De cursus Samen Bevallen kost € 170,- per stel. Er zijn diverse zorgverzekeraars die een zwangerschapscursus (gedeelte daarvan) vergoeden.

Meer informatie: 

Voor informatie en/of opgeven, neem contact op (liefst per e-mail) met Suzan Doeswijk:
Tel. 06-285 93 911
suzan@bevallingscursus.nl

Of kijk op www.bevallingscursus.nl