Zwanger zijn en bevallen doe je niet elke dag…het zijn zeldzame gebeurtenissen in iemands leven. Iedereen zou hier met een goed gevoel aan terug willen denken. Dit geldt ook voor de cursus waar je in deze belangrijke periode voor kiest.

In de cursus Samen Bevallen word je samen met je partner voorbereid op iets dat voor veel mensen het mooiste in hun leven is…het krijgen van een kind. Voor veel vrouwen is het een prettig idee dat hun partner ook weet wat er kan gebeuren. Hierdoor voelen ze zich op het ‘moment suprème’ rustig en zelfverzekerd.

Tijdens de cursus worden o.a. de volgende dingen behandeld:

  • Het lichaam van een zwangere vrouw (anatomie).
  • De verschillende fasen van de bevalling (ontsluitingfase, persfase).
  • Pijnbeleving, angst en onzekerheid.
  • Rol van de partner en praktische tips.
  • Ademhalingstechnieken om weeën op te vangen.
  • Als het anders gaat dan je hoopt (complicaties).

Kortom, een zeer uitgebreide en praktische cursus om zwangere vrouwen en hun partner zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling.

De cursus bestaat uit 4 lessen van 1,5 uur. De grootte van de groep bestaat uit minimaal 3 stellen en maximaal 8 stellen.

Eventueel zijn er ook privélessen en/of herhalingscursussen mogelijk.

Wanneer: 

De cursus wordt gegeven door Suzan Doeswijk op donderdagavond in Geboortecentrum PUUR, locatie Hillegom (Meerstraat 80) van 19.30 - 21.00 uur.

Kijk voor de actuele data op www.bevallingscursus.nl

 

 

 

Kosten: 

De verkorte cursus Samen Bevallen kost € 150,00 per stel.( Prijs verkorte cursus nu 150,- gaat omhoog per 1 augustus naar 170,-) Er zijn diverse zorgverzekeraars die een zwangerschapscursus (of een gedeelte daarvan) vergoeden.

Meer informatie: 

Voor informatie en/of opgeven, neem contact op (liefst per e-mail) met Suzan Doeswijk:
Tel. 06-285 93 911
suzan@bevallingscursus.nl

Kijk voor meer info op : www.bevallingscursus.nl