Uit meer dan 25 jaar wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ongezonde voedings- en leefstijlgewoonten van zowel de vrouw als de man met een kinderwens bijdragen aan een kleinere kans op zwangerschap.

Deze ongezonde gewoonten dragen ook bij aan een slechtere groei van het kind tijdens de zwangerschap, een hogere kans op aangeboren aandoeningen, vroeggeboorte en complicaties rondom de bevalling. Inmiddels weten we ook dat een slechter groei van het kind in de zwangerschap gevolgen heeft voor de gezondheid later. Echter, iedereen weet dat het heel moeilijk is om zelf ongezonde gewoonten te veranderen. Hierbij biedt Slimmer Zwanger ondersteuning.

Slimmer Zwanger is een coachingsprogramma gericht op het verbeteren van (on)gezonde voedings- en leefstijlgewoonten volgens  bekende gedragswetenschappelijke modellen. Door screening via de website, bereikbaar via mobiele telefoon of computer, wordt u bewust gemaakt van uw voedings- en leefstijlgewoonten. Tegelijk krijgt u achtergrondinformatie, tips en adviezen en wordt u door de persoonlijke coaching via uw mobiele telefoon gestimuleerd om ongezonde gewoonten te veranderen én gezonde gewoonten te blijven volhouden.