Het Geboortecentrum heeft 2 teams verloskundigen: Team Roze en Team Blauw. Als zwangere word je ingedeeld in één van de teams. In welk team je komt is afhankelijk van je woonplaats.

Team Blauw heeft als werkgebied:

  • Hoofddorp (Floriande zuidelijke eilanden - Sportdorp - de Holmen - centrum - Hoofddorp Noord - Graan voor Visch)
  • Vijfhuizen
  • Rijsenhout
  • Zwaanshoek

Team Blauw heeft 6 verloskundigen:

Elvira, verloskundige van team Blauw

Elvira

Elvira studeerde in 2001 af als verloskundige en werkt bij het Geboortecentrum sinds 2002. Ook doet zij de echo's en is zij verantwoordelijk voor de stagebegeleiding van leerling verloskundigen.

Elvira is moeder van twee stoere jongens: Olivier en Joris. Haar echtgenoot Dennis helpt ons met ICT zaken. Elvira houdt van lezen, skiën en gezellig uit eten. 

Leuk weetje: Elvira en Michelle (van team roze) waren klasgenoten op de verloskunde opleiding in Amsterdam.

 

Marette, verloskundige van team BlauwMarette

Marette is verloskundige sinds 1997 en ook zij studeerde in Amsterdam. Net als Barbara, Margo en Michelle is zij opgeleid om kindjes in stuitligging te draaien. 

Marette is een echt familiemens en heeft een mooi gezin met 4 kids: Vivian, Roos, Tijmen en Valentijn. Haar echtgenoot Jeroen is accountant en adviseert ons over bedrijfseconomische zaken.

Leuk weetje: Marette houdt van hardlopen en rent tijdens het trainen rondjes om de Toolenburgerplas. 

 

 

Barbara, verloskundige van team BlauwBarbara

Barbara is van de beide teams degene die het langst werkzaam is als verloskundige, want zij studeerde af in 1992. Sindsdien werkt zij in Hoofddorp en al vele dorpsgenoten zijn via haar ervaren handen ter wereld gekomen. Ook doet zij echo's en is ze versiekundige.

Barbara is moeder van Jeroen, Rosan, en Annemijn. Ze is sportief en houdt van lekker koken samen met haar man Edwin. 

Leuk weetje: Barbara heeft een passie voor Britse Korthaar katten. Zo af en toe heeft ze zelf een nestje met schattige kittens. 

 
 

Kirsten, verloskundige van team BlauwKirsten

Kirsten deed in 2010 haar eindstage in het Geboortecentrum en werkt sindsdien als verloskundige bij ons in Hoofddorp. Ook doet zij de nekplooimetingen met de echo en verzorgt zij de voorlichtingsavond over de bevalling

Kirsten is erg sportief en traint meerdere keren per week voor de Triathlon: zwemmen, wielrennen en hardlopen. 

Leuk weetje: Kirsten werkte jarenlang als vrijwilliger op de kinderboerderij. Daar deed ze regelmatig de bevalling van een geit!

 

Chantal

Chantal is na haar studie aan de Verloskunde Academie in Amsterdam in 2010 afgestudeerd. Direct aansluitend is zij gaan werken als verloskundige. Sinds 2015 is zij werkzaam in het Geboortecentrum.

In november 2016 is Chantal moeder geworden van zoontje Milan. Milan is geboren onder begeleiding van haar Geboortecentrum collega’s.

Leuk weetje: Tijdens haar zwangerschap werd Chantal gefilmd voor ons YouTube kanaal

 

Femke

Femke is sinds 2019 verloskundige. Haar eindstage deed ze bij ons in de praktijk.

Femke houdt van koken en vooral van lekker eten.

Op een vrije dag gaat Femke graag naar het strand. 

 

 

 

We proberen jouw afspraken voor het spreekuur zo te plannen dat je tijdens de zwangerschap elke verloskundige van jouw team minimaal twee tot drie keer hebt ontmoet. Zo zal je ons allen leren kennen en dat is fijn voor als je gaat bevallen. 

 

Wij willen team blauw enorm bedanken voor alle zorg, adviezen, tips en geruststellingen. Mochten wij ooit weer in verwachting raken dan komen wij zeker terug bij het Geboortecentrum!