Onder de zonnebank kan je lichaamstemperatuur enkele graden stijgen. Dit hangt af van de tijd dat je er onder ligt en hoe hoog de temperatuur van de zonnebank is. Daarnaast verschilt het per persoon in hoeverre je lichaamstemperatuur stijgt.

Het wordt afgeraden om in de zwangerschap voor het eerst onder een zonnebank te gaan, omdat je lichaam niet gewend is aan de temperatuursstijging. Ook kun je de zonnebank de eerste drie maanden beter vermijden, omdat een hoge lichaamstemperatuur een iets verhoogd risico geeft op aangeboren afwijkingen van de baby.

Hoge factor

Ging je voor de zwangerschap al regelmatig zonnen, dan kun je hiermee doorgaan als je zwanger bent. Wel is het verstandig om ter voorkoming van pigmentvlekken in je gezicht een zonnecreme te gebruiken met een hoge beschermingsfacor. Ook is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Zodra je je niet lekker, duizelig of kortademig voelt, moet je direct stoppen. Zolang je je wel goed voelt, geniet dan lekker van de ontspanning!

Sauna

In de sauna kan je lichaamstemperatuur enkele graden stijgen. Dit hangt af van de tijd dat je binnen blijft en hoe hoog de temperatuur in de sauna is. Daarnaast verschilt het per persoon in hoeverre je lichaamstemperatuur stijgt.