Zwanger

Hoera, zwanger! Er komt een baby! Een heel unieke ervaring dat er een kindje groeit in jouw buik. Door persoonlijke begeleiding, zorg-op-maat, informatie en advies proberen de medewerkers van het Geboortecentrum jouw negen maanden tot een bijzondere tijd te maken.

Begeleiding 

Tijdens de zwangerschap wordt je begeleid door onze verloskundige. Zij zal er zorg voor dragen dat het goed gaat met jou en je ongeboren kindje. Ook maken we echo's, een speciaal moment om alvast een beetje kennis te maken met wie er in je buik zit. En misschien vind je het leuk om een zwangerschapscursus te volgen, want ook dat kan bij ons.

Alles voor je zwangerschap onder één dak

Geboortecentrum PUUR vindt het belangrijk om alle zorg rondom jouw zwangerschap op elkaar af te stemmen. Daarom vind je bij ons alles wat er nodig is tijdens je zwangerschap; van verloskundige tot kraamzorg, en van echo tot cursus. Alles onder één dak en optimaal geïntegreerd. Zodat jij onbezorgd zwanger kan zijn. Wij noemen dat PUUR geluk!

Aanmelden

Je kunt je bij ons aanmelden via de website, per e-mail of telefonisch.

Very personal service, lovely place with echoscan and amazing Kraamzorg. Totally recommend them!

Kraamzorg regelen

Meld je al in de zwangerschap aan voor kraamzorg

Eén van de dingen die belangrijk zijn om al tijdens je zwangerschap te regelen is kraamzorg. Daarbij is het belangrijk dat je een kraamzorgorganisatie kiest die jou ondersteunt en begrijpt wat jij belangrijk vindt.

Prenatale screening

Onderzoek

Je kunt in de zwangerschap de baby laten onderzoeken op een aantal aangeboren aandoeningen. Dit heet prenatale screening. Je kunt kiezen voor twee onderzoeken: (1) de prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en (2) onderzoek naar lichamelijke afwijkingen (20 wekenecho). Je kunt zelf beslissen of je deze onderzoeken laat doen. 

Zwangerschapscursus

Weeën weg puffen

Vrouwen die een zwangerschapscursus doen, hebben hier veel profijt van en zijn vaak beter voorbereid op de bevalling. Zij beheersen diverse ademhalingstechnieken om de weeën beter op te vangen. Zo kunnen zij beter ontspannen en worden er meer pijnstillende hormonen (endorfines) aangemaakt. 

Eerste controle

Stethoscoop

De eerste afspraak (het intakegesprek) is belangrijk. Tijdens deze 30 minuten durende afspraak worden veel onderwerpen besproken over je zwangerschap. Zo kunnen wij optimaal inspelen op jouw persoonlijke situatie, je wensen en je vragen. Een goed begin, het begin van iets moois. 

Bij de verloskundige

Bij de verlokundige

De zwangerschapscontroles vinden plaats tijdens het spreekuur. Bij de eerste controle (het intakegesprek) nemen we al jouw gegevens, je medische verleden en jouw wensen wat betreft je zwangerschap en bevalling met je door. Dit neemt ongeveer 45 minuten in beslag.