Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga waarbij je je voorbereidt op de geboorte van je kindje. Deze cursus helpt je om tijdens de zwangerschap soepel en vitaal te blijven en je wordt je beter bewust van je lichaam en je gevoelens. Tijdens de lessen leer je om meer rust en vertrouwen te krijgen in jezelf en om goed te kunnen ontspannen. Dit doen we door:

 • Lichamelijke oefeningen (asanas)
  Deze oefeningen richten zich op de conditie en het in balans brengen van je lichaam. Daarnaast zijn er oefeningen die je voorbereiden op de bevalling, zodat de zwangerschap en de geboorte zo harmonisch mogelijk verlopen.
 • Concentratieoefeningen
  Deze oefeningen brengen het denken tot rust. Je kindje zal dit als zeer prettig ervaren en zich hierdoor veilig voelen.
 • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen
  Een ontspannen lichaam laat de geboorte soepeler verlopen. Een goede ademhaling geeft rust en evenwicht en het bevordert het zelfvertrouwen waardoor er meer kracht naar boven komt.

Aan bod komen verder de verschillende fases van de bevalling, de verschillende soorten weeën, manieren van persen, toe te passen houdingen, mogelijke complicaties, etc.

Je wordt ingedeeld bij vrouwen die allemaal zijn uitgerekend rond dezelfde periode. Met elkaar volg je 10 lessen. Dit is inclusief een bijeenkomst met de baby's na de bevalling. Optioneel kun je je inschrijven voor een partnerles.

Wanneer: 

De cursussen worden in Hoofddorp en Hillegom gegeven.

 • dinsdag van 19.00 - 20.15 uur, locatie Hillegom
 • donderdag van 19.00 - 20.15 uur, locatie Hoofddorp
 • donderdag van 20.30 - 21.45 uur, locatie Hoofddorp
Kosten: 

€ 160,-

Deze cursus wordt bij een aanvullende verzekering door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Veronique is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland. Check voor vergoeding je polisvoorwaarden.

Meer informatie: 

Kijk voor meer informatie, cursusdata of om je in te inschrijven op:
website: www.veroniquevanveenendaal.nl
e-mail: info@veroniquevanveenendaal.nl
Tel: 06 - 41 80 60 16

Meer yoga in Geboortecentrum

Yoga voor moeders
Yoga voor moeders geeft je een moment van rust om jezelf weer op te laden met nieuwe energie.